Helgen

Ja, då har helgen varit och vardagen är tillbaka. Skönt bara att jag är ledig idag, kände att min förkylning behövde det.
Helgen blev rolig, men jag hoppade över fotbollen i lördags. Somnade på soffan när jag kom hem från jobbet och råkade sova alldeles för länge, så jag gjorde mig i ornding och åkte till Linnéa lite tidigare i stället. Var där ett tag, spöade Richard i Sing Star :D och sen for vi iväg till Sala och EMD!

Men herregud, vad är det för folk som bor i Sala och springer på hotellet ? Eller var det för att jag var nykter kanske?! Var tvungen att skicka ett sms till Jens och fråga vad detta var. Lungt svarade han tillbaka att det är Sala och världens smil på sina läppar.
Det första som händer är att vi blir dissade av ena bartendern, vilket gjorde mig och Sara riktigt arga, men jag tror att hon mjuknade till lite när killen bredvid oss frågade om hon gick på KSK, gymnasieskolan i Sala. Inte så att vi tog studenten för en sådär 4 år sen eller nått, men det var en fin komplimang hon fick. Hela kvällen gick åt att titta på klockan och undra när inte killarna skulle kliva upp på scenen.. bara 40 min sena, i våra ögon, kom de äntligen upp och vi fick våra trumhinnor spräcka av nån liten blondin som tydligen inte trodde att dessa killar fanns i verkligeheten. Men Erik var fin som vanligt :P

Jag och Sara tröttnade på fjortisar i publiken och fjortisarna på scenen, så vi tog oss ett varv på hotellet och upptäckte att det fanns en trappa ner, spännande tänkte vi och gick ner. Och vem springer vi inte på där ner om inte Emma, ända männskan som jag känner i Sala. Hon blev inte bara lite förvånad över att se oss där kan jag säga :)

Hem och till McDonlads, hungriga, där jag konstaterade att jag aldrig ska vara full på allmän plats igen, fy fasen vad folk är pinsamma när de har alkohol i kroppen.

Sen sov jag hela söndagen nästan innan det var dags att åka till jobbet, där det första som händer är att jag sätter kniven i fingret istället för i plasten, så nu har jag ett jättefint och ont sår på mitt finger. Synd att elkillen Martin inte är kvar, han som tyckte så synd om sig när han gjorde illa fingret :)
Sen fick jag bråka med pant atomaten i en timme ungefär, innan jag gav upp och insåg att resten av kvällen skulle bli stressig, vilket den blev. Men kvällen avslutades på ett jättebra sätt ändå, satt i telefon i nästan 2,5 timmar med mina lilla Agnes, mycket trevligt.

En hel del...

har hänt sen sist... Just nu sitter jag på jobbet, hade min egna första öppning idag, gick jättebra. Så nu äter jag lite frukost innan det är dags att jobba de få timmarna tills Tobbe kommer och jag får gå hem :)

ikväll händer det lite saker.. först ska jag jobba då, sen iväg och se EM-kval match mellan Sveige och Rumänien här i Västerås, sen hem till Linnea och Klein och gratta honom och sen köra Sofia till Sala där vi ska titta på EMD. Och sen upp till jobbet imorn... skönt att vara ledig på måndag känner jag.

Här på jobbet händer det saker oxå. Andra cigarett stölden på en vecka nu.. blir lite trött på detta förbjud ciggaretter istället tycker jag :D

Har lite tankar och funderingar,som vanligt, men jag återkommer med dem :)

Historien om kon.

Har du inte läst denna, så gör det. Och har du läst det så gör det igen och skratta ännu mer, för denna är så rolig :D

Historien om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö.
Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.

Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


/// Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Ledig dag

Idag är jag ledig, skönt. Förstår inte hur jag ska palla av ett år på stället, men jag får väl tänka på pengarna.
Trodde jag hade jobbat mer i augusti och skulle få ut en stor lön, men nej då. Tur att jag inte har en massa dyra inköp längre, hade nog gått sådär bra med denna månads lön.

Har redan hunnit uträtta en massa saker idag, fast klockan bara är barnet. har vait i Tillberga och kollat in Dennis hus. Likadant radhus som vi bor i, coolt :)
Sen promenad med Smilla och nu sitter jag och umgås med min sjuka syster,

Har hamnat i nån sorts "depp"period nu tror jag. Är lite jobbigt, tänker mest på vad som hände för ett år sen. hur kul allt var då och hur bra jag mådde med en viss person. Så nån som vet hur man blir av med lite känslor och tankar, dela med er till mig tack. Orkar inte tänka mer på detta nu.

Lördag...

For till Ikea idag och köpte ny säng, den gamla är för liten. Speciellt nu när jag har kastat ut systers säng sen jag kom hem, så får jag oväntat besök så behöver han eller hon för den delen, inte sova på golvet :)

Sen satte jag mig framför DVD´n och kollade mina kort från Ö-vik. Oj, vad jag saknar den staden och den lyckliga tiden där. Saknar alla mina vänner, alla trevliga människor men framför allt en person. Men jag har varit lite duktig nu och varit tyst :)

Ikväll ska jag ner på stan och titta på när Matilda dansar på Kulturnatta, kommer bli kul, har inte sett henne in action förrut, spännande :)

Och imorn står nog lunch lagning på schemat och självklart fotboll :P

Trevlig helg!

Uppdatering...

Är tydligegn dålig på att uppdatera här tyckte en kär vän, så det är väl bara att lyda order och skriva lite :)
Funderade på om det är för att jag inte har nått roligt liv eller ork till att sitta framför datorn efter jobbet som gör att jag inte skriver nått, men jag tror på det sistnämnda, vad tror du? ;)

Vad har hänt sen sist då? Jobbat en hel del. Är redan trött på stället och kunderna, men de snälla orden från mina söta små kunder gör att dagarna blir roligare. Polisanmälde en snattare  onsdags, så roligt hade vi det då :) Annars är det mycket jobb, och mycket kul med Tobbe under dagarna.

Fast förra helgen var rätt så trevlig. Fika och Bio med Hammar, såg Patrik 1.5, kan varmt rekomendera den. Sen körde jag bil resten av kvällen kändes det som, men hann med två alkoholfria drinkar på Vardag med Dennis och hans kompis Johan. Mycket trevligt :)  Sen iväg till Hallsta mitt i natten för att hämta syster med bihang som varit på fest, aldrig mer fyllechafför kan jag säga :D
I söndags sov jag och sen lagades det matlådor, hela 8 st, så nu är fryser full. :) Sen iväg till IP för match där jag konstaterade att jag inte är nån människa som tycker om kyla. Gjorde tränarna imponerade av att jag kunde prata i telefon i 45 min och missa en hel halvlek oxå. Men har man trevligt sällksap i luren så har man.

Ett långt inlägg blev det. Kan ju försöka skriva lite oftare så kanske de blir kortare :)
Dags att åka och jobba, 13-21 på sin lediga dag, kuuuul :(

Jobb

Nu har jag vait hemma ungefär en vecka oc hallt känns bra. Spenderar min största tid på jobbet, vilket än så länge känns bra, fast då har jag ju bara jobbat en vecka vill säga :)

Imorn är det fest på schemat och på lördag fika och bio med min Hammar. Det kommer bli mysigt och roligt. Och på söndag blir det fotboll :)

Och så har en vecka gott och så kom det en ny... och då med min första egna stänging, ska bli spännande.

Hemma

Nu är jag hemma i storstan igen... Resan hem gick bra, och nu är rummet fullt av mina väskor igen :)

Idag fick jag oxå jobbet som tog mig tillbaka till Västerås. Jobb på Ica, 35 timmar i veckan, inte helt fel. Så nu ska det tjänas pengar och sparas till framtiden...

Så mig hittar ni på Ica Råby hädan efter :P

Sista dagen

Ja, då var det tråkiga beslutet taget, jag åker hem. Kan inte riktigt berätta varför jag valt att åka hem, kan inte ens berätta det för mig själv, men jag känner mig less på allt kan man säga. Ochjag känner mig mycket less på att inte ha några pengar och då passar inte en utbildning bra där det ända jag ska göra är att köpa saker. Sen behöver jag ladda vissa batterier kände jag... Energivampyrer har det varit gott om omkring mig ett tag nu.

Är med en stor tår i ögat som jag lämna Storuman men det är med en glad tår i ögat jag kommer hem,inte visste jag att jag var så saknad av så många människor :D

Tankar om framtiden har jag, ska bara jobba ihop en massa pengar så kommer nog nästa år att bli helt underbart.

RSS 2.0